Egy vígjáték, amely egyszerre nevettet, elgondolkodtat, üzen, úgy bolygatja a szálakat, hogy néha már követni sem tudjuk, több mint jó és szokatlan napjaink tucatfilmjei között.

 Persze, ha egy filmben együtt szerepel Diane Keaton, Robert De Niro, Robin Williams, Susan Sarandon, Katherine Heigl, Amanda Seyfried, és ahogy az most nagyon megállja a helyét: még sokan mások, akkor ott valami igen rendkívüli született.

Pedig elsőre A nagy nap kliséhegyeket halmozó sztorinak tűnik:Felnőtt gyerekeik és barátaik legnagyobb derültségére a rég elvált Don és Ellie Griffin (Robert De Niro és Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) kedvéért. Teszik mindezt azért, mert a fiatal vőlegény rendkívül vallásos vér szerinti anyja váratlanul úgy határoz, hogy a fél világon átrepülve részt vesz fia esküvőjén.

A vendégsereg figyelmétől övezve Don lobbanékony párja (Susan Sarandon) nem tűri szótlanul, hogy Ellie csak úgy visszatér Don életébe, és közben a Griffin testvérek (Topher Grace, Katherine Heigl) is pont erre a hétvégére időzítik, hogy minden felgyülemlett sértettségüket rázúdítsák az ősökre. Az egész családnak a káosz uralta, viccesebbnél viccesebb, és félreértett helyzetek közepette kell szembenézniük múltjukkal, jelenükkel, jövőjükkel, és ráadásul még a fiatal ara (Amanda Seyfried) családja is úton van...

 De azt már a gyorséttermek óta is tudjuk, hogy minden a tálaláson múlik. Az önmagában unásig ismert jeleneteket a zseniális színészgárda élettel töltötte meg. Intellektuális humorral szórakoztat, nincs egyetlen trágár vagy megbotránkoztató poén sem. A mellékszereplők között megjelenő mopszok pedig, nahh ott vettek le minket a lábunkról…

Címkék: nap nagy A

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr225290490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása