Bocs a túlzó címért, de nehéz szó nélkül hagyni, Milla Jovovich és Paul W.S. Anderson lassan házastársi kötelességének érzi, hogy A kaptár franchise-t életben tartsa, akár erőszakkal is. Esetükben immáron ötödszörre marad családon belül az erőszak. A zombik elleni háború pont tíz éve tart, és ki tudja még meddig...

Az ötesztendős kislányuk nevelése mellett A kaptár már kétszer annyi ideje biztos pont a filmes pár életében. Ha hinni lehet a pletykáknak, épp az első rész forgatásai során jöttek össze, még 2002-ben. Azóta Anderson – mint jó családfő, akinek elsődleges feladata a pénz előteremtése a produceri szerepet mindig magára vállalta, emellett az öt film közül háromnak a forgatókönyvét is jegyzi, és ugyanennyi rendezéséért is felelt. Mondhatni, családi vállalkozás, ami úgy tűnik, nekik mindenképp megéri. Bár, már a Túlvilág is éppen hogy ki tudta termelni a jegybevételekből a 60 milliós költségét, a Megtorlás alapján is úgy tűnik, van még bőr a zombikon, amit le lehet húzni.

A sztori ezúttal is gyakorlatilag elhanyagolható: A zombik a világ urai. Az emberek elszigetelt, kis csapatokban, átmeneti nyugalmat kínáló erődvárosokban próbálják túlélni a túlélhetetlent.


Alice (Milla Jovovich) egykor maga is kísérleti alanya volt annak a cégnek, amelynek laboratóriumából kiszabadult a világ elpusztításáért felelős T-vírus. Most a cég legtitkosabb műveleti bázisán tér magához: miközben a hatalmas bunkerlaboratóriumból próbál kijutni, a saját múltja néhány titkát is leleplezi - és újult erővel keresi azokat, akik felelősek a fertőzés elterjedéséért. Tokióból New Yorkba, Washingtonba és Moszkvába vezet az üldözés, és az út végén olyan meglepetés várja, ami megváltoztat mindent, amit eddig igaznak hitt.
Néhány új baráttal és rég szövetségessel az oldalán Alice mégis tovább harcol a túlélésért, hiszen már egyértelmű: a világ megmenekülése és az ő élete szorosan összekapcsolódik. És a visszaszámlálás megkezdődött…

Az egész olyan, mint ha egy óriási virtuális valóságba csöppentek volna főhőseink, ahol egy életre-halálra menő, modernkori videó játékot kell végig csinálniuk. A vörös királynő még a feladatokat is bemondja, így valóban olyan, mint a legtöbb szerepjáték. Nem véletlenül, hisz A kaptár fanatikusok már jó régen tömik a játékgyártók zsebeit is, hogy Alice bőrébe bújva maguk is gyilkolhassák az élőhalott ellenségeket.

Másodszorra pusztított 3D-ben A kaptár, de az most már olyannira természetes, hogy a trükk mesterek is kicsit elfeledkeztek róla, mert leszámítva néhány arcunk irányába suhanó, főhősök által elhajított vágóeszközt, és a szanaszét, még a kamerára is fröccsenő művért, sok speciális effekt nem gazdagította a látnivalót. Ahogy Alice a vírusra, mi meg a zombik rémisztgetésére leszünk egyre inkább immunisak. Mert míg 10 éve szinte végigberzenkedhettük az első Kaptár mozit, most már sokkal több kell az igazi rémülethez. Persze, rémületre semmi ok, akinek az eddigi négy tetszett, bátran pacsizhat majd a mozikban rajongótársaival, mert erre is ötöst ad majd…

Címkék: Milla A kaptár - Megtorlás Jovovich

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr364773870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jorah Mormont 2012.09.13. 14:43:36

Ember, hol élsz? A Megtorlás épp csak kitermelte az árát??!!

Közel 300 millió dolláros bevételt ért el, ez a RE filmek közül a legnagyobb bevétel. Ezért csináltak újabb részt.

Aki nem hiszi, járjon utána:

en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil:_Afterlife

Szerintem kifelejtetted, hogy van Amerikán kívüli bevétel is. Máshol is mennek moziba az emberek.

Jorah Mormont 2012.09.13. 18:02:02

Javítva: Nem Megtorlás, az a mostani, hanem Túlvilág.
Már én is belezavarodok.
A Túlvilág 300 milkát hozott.
süti beállítások módosítása