Bevallom, már az első rész után is fanyalogtam, ennek bárki utána is járhat, hisz a net mindent megőriz, a második viszont egész ügyes folytatásnak tűnt, ez a harmadik viszont inkább csak a pénzről szól. Persze, az altáji poénok kedvelőinek ez is szeretős lesz, csak ne számítsanak olyan sűrű koncentrátumra, mint a négy évvel ezelőtti elsőnél.

A Másnaposok mindezektől függetlenül is egy műfajteremtő, hisz az első alkotás volt a filmtörténelemben, amelyet a legtöbben talán a vége főcím miatt néztek meg, nem is véletlenül cenzúrázták a 2009-est oly sok országban. Nos, nem lőjük le a poént, de a harmadik esetében is érdemes lesz az andalító zenével induló stáblista közepét megvárni.

Addig egy kicsit a Másnaposok 3. sztorijáról: Főhőseink úgy hívják magukat: Farkasfalka. Nem mintha bármi közük volna a farkasokhoz. Nem vadak, nem veszélyesek, a prérin egy napig sem bírnák ki. Csak jó barátok, akik nagyon szeretnek bulizni, és nincs szerencséjük. Először egy Las Vegas-i, azután egy thaiföldi lagzi ürügyén ütötték ki magukat úgy, hogy teljesen elfelejtették mindazt az őrült, lehetetlen, felfoghatatlan és életveszélyes kalandot, amin egy éjszaka alatt keresztülmentek.

Most nincs esküvő. Nincs legénybúcsú. Nem történhet semmi baj... elvileg. Mert ha a Farkasfalka beindul, jó eséllyel követi őket a katasztrófa is...

Sokat nem árul el a fenti, hivatalos ismertetőből vett idézet, mi sem akarjuk, hisz két mondattal tulajdonképpen az egész cselekményt le lehetne írni. Elég legyen annyi, hogy a Másnaposok harmadik részében, szőröstől-bőröstül, majmostól benne lesz mindenki, aki az első kettőben akár csak villanásnyira is felbukkant. Tán annyi még elárulható, hogy ezúttal a leginkább „megosztó” karakter, Chow (Ken Jeong) körül bonyolódnak a szálak. Villog még természetesen Alan (Zach Galifianakis) is.

A Másnaposok 3. vulgaritásba hajló poénokkal operál, az imént emlegetett vége főcím pedig sokkal inkább okozhat gyomorbántalmakat, mint az előzetesben látható nyalókás jelenet, amelytől az Ed Helms alakította Stu-nak öklendezni támad kedve. Tán az sem véletlen, hogy Bradley Cooper amúgy is ritkán mosolyra álló arca a szokottnál is unottabb volt, érezte, hogy Phil szerepét utoljára veszi magára, és tán maga sem tudta, hogy a pénzen kívül miért teszi…

Címkék: 3 Másnaposok

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr625338588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása