Márciusban magyarok milliói "drukkoltak" Erdő Péternek, hogy ő teljesítse be a keresztény Magyarország nagy álmát, és elnyerje Szent Péter trónját, ám a 2038 újabb tényéből kiderül, pontosan 500 esztendővel (szinte napra pontosan, hisz Ferenc pápát március 13-án-, Bakócz ellenlábasát, a Medici X. Leót pedig március 19-én iktattak be) ezelőtt egy másik magyar bíborosnak erre már szintén volt esélye, sőt, nevéhez fűződik számos ma is megcsodálható műremek a Vatikán területén:

"Tudta-e, hogy Bakócz Tamás személyében 1513-ban „majdnem” magyar pápa ült Szent Péter trónjára, ám egy Medici, X. Leó ebben végül megakadályozta. Ám így is együtt dolgozott még II. Gyula pápa idején Raffaellóval, ő irányította a híres Stanzák elkészítését, de a Sixtus-kápolna díszítésének megtervezése, kivitelezése is a nevéhez fűződik. De Michaelangelo-val a Szent Péter-székesegyház alapkövének lerakása után is dolgoztak együtt már korábban. Nevéhez fűződik a híres Bakócz-kápolna, amelyet több ezer darabra vágtak szét, hogy a mai Esztergomi Bazilika egyik oldalkápolnájaként, mintegy 500 méterre eredeti helyétől újra eredeti pompájában szolgálja a híveket."

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr565379923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villy 2013.06.27. 18:03:42

Az egész Várhegy nincs 500 m :)))
süti beállítások módosítása