Ha hinni lehet a híreknek, a trilógiává bővült Vasember a napokban bemutatkozott harmadik résszel búcsúzik, pedig talán mostanra csiszolódott össze minden alkatrész.

Az első két részt még Jon Favreau rendezte, a harmadikra már “csak” Happy Hogan karakterét tartotta meg a szereplőgárdában. A direktori székben az a Shane Black váltotta őt, aki a Halálos fegyver első és második részének illetve többek között Az utolsó cserkész forgatókönyvével már két évtizede örökre beírta magát a mozi történelemkönyvébe. 

Felbukkanása a franchise-ban igen kedvező hatással bírt, sajátságos humorát, világlátását  a Vasemberre is átültette. A sztori megírása mellett a rendezést is elvállalta, amit a nyolc évvel ezelőtti Durr, durr és csók óta tudjuk, csak jó sülhet ki belőle. Robert Downey Jr. meg egyre inkább egybeforr a szereppel.

A Vasember utolsó részében tényleg tűzforró ez a bizonyos anyag, és bizony még néhány részen át nyugodtan lehetne “ütni”, ám a történet alapján úgy tűnik, hogy búcsúzik a pimasz, ámbár zseniális milliomos szuperhős Tony Stark, aki a Vasember harmadik filmjében olyan ellenséggel találja magát szemközt, aki nem ismeri a lehetetlent. Stark szerencsére úgy dönt, felveszi a kesztyűt és titokzatos ellensége nyomába ered, a küzdelem azonban minden tekintetben próbára teszi. 

Vasembernek nincs más választása, meg kell óvnia a számára legfontosabbakat, és a túlélés (valamint a világ épsége) felszerelésén, találékonyságán és ösztönein múlik. A küzdelem során talán végre megtalálja a választ is az őt oly régóta kísértő kérdésre: vajon a páncél teszi az embert, vagy az ember teszi a páncélt?! 

A 3D-ben érkező alkotásnak IMAX-változata is elérhető hazánkban, sőt, mondhatni az élmény azzal tökéletes igazán. De a harmadik részre elértük azt is, hogy a humor legalább annnyira domináns, mint az egyre látványosabb akciójelenetek. A Vasember befejező (?) részéről csak jót lehet írni: szórakoztató, igényes, néhol még jóra is nevelő, egyszóval minden benne van, ami egy sikerfilmhez kell: igen, még egy kisgyerek is...

Címkék: Robert Downey Jr Vasember 3 Jon Favreau

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr245247633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása