Jason Statham és Jennifer Lopez egy filmben?! Bizony, pont ugyanez jutott eszembe néhány hete, amikor először megpillantottam a plakátot. Nem csak bennem, hanem közös filmjükben is dúl a kettősség.

Adott egy acélos tekintetéről, vasökléről elhíresült akcióhős, és egy „meg nem értett” színésznő, akinek saját bevallása szerint már rég Oscar-díjasnak kellene lennie. Statham ilyet nem állít magáról, csak hozza a formáját, a Parkerben is, Lopez szintúgy… Mégis, valahogy ez most klappol. A sérüléshalmozó szuper pali kicsit cukibb az átlagnál, Lopez pedig akciósabb a komédiásnál. A gond ott lehet, hogy egyikük sem tudott igazán kibújni a rá szabott skatulyából. Emiatt egyfajta kettős játék alakult ki, néhol ez abszurd hatást elérve a nézőben. Persze lehet, hogy csak a karakterük miatt volt olyan érzése az embernek, J-Lo figurája hiába lohol pincsiként az egyre több sebből vérző, de ettől egyre inkább érző főhős után, ez a szerelem csak plátói maradhat.

A sztori szerint Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. De utolsó akciója során társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig - azt hiszik - a túlvilágra küldik.

Parker feltett szándéka, hogy revánsot vegyen. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén, Palm Beachben bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megkaparintani a szajrét, mindenkit elintézni, és mosolyogva távozni.

Elsőre tehát egy átlagos, némi humorral megspékelt akciófilm, ám mégis van benne valami eredetiség. Még az is lehet, hogy erről Jennifer Lopez tehet, hisz Statham tényleg hozta a szokott figurát, talán annyi különbséggel, hogy már-már egy jelenkori Robin Hood képe bontakozik ki előttünk, aki csak a csúnya emberektől rabol, az ártatlanokat megkíméli magától. Sőt, ha teheti, még meg is óvja, ajándékozza őket…

Címkék: Parker Jennifer Lopez Jason Statham

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr895112121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása