Egy tipikus tini film, az élet sztereotipikus nagy kérdéseivel. Bár felnőtt kísérőt a célközönség már nem igényel, de valószínű, generációk szórakoznak majd a Lenyűgöző teremtményeken. Csak mindenki másképp.

Cáfolom, nem egy új Alkonyat van születőben, erre az örök napsütötte Gatlin a jó példa. Az ismeretlen nevű kisvárosba újonnan érkező Lena Duchannes (Alice Englert) hamar felkelti Ethan Wate (Alden Ehrenreich) érdeklődését. A fiú elvágyódik a szerinte reménytelenül unalmas városkából, ám rövid időn belül annyi izgalom zúdul rá, amennyire sosem számított: Lena ugyanis természetfeletti képességekkel bír.
Lena és Ethan bimbozó szerelmét Lena családjának sötét öröksége is veszélyezteti, és hogy a lány Igéző, akinek a tizenhatodik születésnapján örökre eldől: a Fényé vagy a Sötétségé lesz-e, a jó vagy a gonosz oldalára áll-e.

Az élet nagy kérdései mentén halad a cselekményszál. Amelyet ugyan a két főszereplő él meg leginkább, de a valódi mozgatója két fantasztikus színész, Jeremy Irons és Emma Thompson. Pont kettejük „mellékszerepben” nyújtott alakítása az, amitől már alapból más ez, mint az Alkonyat filmek. Az is szeretős, de nem annyira többgenerációs. Igaz, a Lenyűgöző teremtmények nagy eséllyel nem válik kultfilmmé, de az egyszer nagyon is nézhetős kategóriába simán belefér.

Címkék: Beatiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr255079549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása