A Total Recall egy generációval ezelőtt már nagyot dobott, most itt van a modernizált Az emlékmás, amely sztoriban bár ugyanaz, mégis merőben más, mint negyedszázaddal ezelőtti előde.

Először is, lecserélődtek a szereplők, Arnold Schwarzenegger helyett Colin Farrell lett a főhős, amitől máris emberibbé vált a sztori, hisz bár az ír színész sem épp egy csenevész gyerek, de mégsem testépítő, akiknek alakja inkább kétséget és néha undort keltő, sem mint szemet melengető. Nem csak Doug, hanem két „nője” is cserélődött. A nem jó fej Lori-t 22 éve az akkor (is) szuper szexi Sharon Stone testesítette meg, 2012-ben pedig Kate Beckinsale-nek jutott ez a szerep. Már csak a hajuk színe is értelmesebbé teszi ezt a döntést, még akkor is, ha állítólag Stone-nak IQ-ért elvileg nem kell sorba állnia, valahogy Beckinsale is természetesebb.

A legjelentősebb változást azonban Melina alakítása hozza, az 1990-es elődben a nevet magának szerezni nem különösebben tudó Rachel Ticotin játszotta a jó fej csajt, a felújított Az emlékmásban viszont Jessica Biel. Minőségi változás, nem vitás. A sztori is nagyot változott: A megvásárolható álommal végre elérhetővé válik a régi vágy: a világ olyan, amilyennek akarjuk. Csak ki kell fizetni. Isten hozott a Rekallnál, annál a cégnél, amely az álmokat emlékekké változtatja! Douglas Quaid (Colin Farrell) egyszerű gyári munkás – bár szereti gyönyörű feleségét (Kate Beckinsale), mégis valami többre vágyik a nyomasztó hétköznapoknál. Jelentkezik egy ígéretesnek tűnő vakációra: kéri, lássák el egy szuperkém emlékeivel. De a rutinműveletbe szörnyű hiba csúszik, és Quaidnek menekülnie kell, nyomában a rendőrséggel, melyet Cohaagen kancellár (Bryan Cranston) irányít. Quaid egy szabadságharcossal (Jessica Biel) szövetkezik, hogy megkeressék a földalatti ellenállás vezérét (Bill Nighy), kinek segítségével megfékezhetik Cohaagen ámokfutását. A képzelet és valóság határai összemosódnak, Quaid sorsa egy hajszálon múlik, miközben fokozatosan rájön, ki is ő valójában, és milyen végzet vár rá.

Vagyis, 1990-ben még a Marsig kellett utazni, hogy főgonosszal találkozzunk, a 2012-es, tehát egyre közelebbi jövőben már elég csak Londonig menni, és a baj nagyon is bolygón belül van. Len Wiseman két Underworld és a negyedik Die Hard után ismét egy akció dús mozit hozott össze. Sőt, a legakciósabbat, amit mostanában láthattunk. Nincs egyetlen pillanatnyi leállás sem, folyamatosan pörögnek az események, bonyolódnak a cselekmény szálai. Hogy a végére kisimulnak-e, a mozikban kiderül. A Total Recall rajongók arcán viszont tuti eltűnik majd minden ránc, mert a sztorit 2012-re nagyon ráncba szedték, és odatették magukat a készítők!

Címkék: Colin Farrell Az emlékmás

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr414717483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása