alkonyat_hajnalhasadas2_plakat.jpgIsmét befejeződik egy nagy sorozat, de hogy a címben feltett kérdésre melyik lesz a helyes válasz, csak a mozikban derül majd ki.

Bella Swan, Edward Cullen vagy épp Jacob Black még egyszer utoljára (?) nedveket csalnak az ember legváltozatosabb testtájaira, mert végre kiderül, hogyan zárul a filmtörténelem legvéresebb romantikus története. Eme felvetésre persze harapnak a rajongók, mondván ócska szóvicc, és tényleg: igazuk van, mert tulajdonképp szó sincs itt vérről, hisz a vámpíroknak olyan már nincs a pucájukban. A történet ott folytatódik, ahol pont esztendeje félbe szakadt: Bella (Kristen Stewart) miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek vétettek a vámpírtörvények ellen. Úgy vélik, hogy Bella és Edward (Robert Pattinson) gyermeke halhatatlan, természetfeletti képességeit születése után kapta, ezért a gyermeknek meg kell halnia.
A Volturik csak a kínálkozó alaklomra vártak, hogy örökre leszámolhassanak a Cullenekkel. Edward Jacobbal (Taylor Lautner) az oldalán szövetségeseket gyűjt, hogy együtt küzdjenek meg a Volturikkal a mindent eldöntő, utolsó nagy csatában, ahol már nem csak családja, hanem a vámpírok és a vérfarkasok sorsa a tét.

Gyorsul a világ, mert míg a James Bond 50 éve, a Star Wars 35 éve írja véget nem érő történelmét, Harry Potternek már csak egy évtized jutott, az Alkonyatnak pedig elég volt négy esztendő, hogy pontot tegyen a sztorija végére. Az „elődök” nagy előnye, hogy számos nagyszerű színészt adtak a filmiparnak, az Alkonyat-saga viszont e téren is újat hozott: e nélkül is ragyogni képes. Kristen Stewart négy év alatt sem lett jobb színésznő, sőt, igazából nem lett az egyáltalán. Valahogy mindig a torkán akad a falat, Hófehérnek is állt már, de ott nem volt szüksége harapásra, hiába, még a klasszikust is másképp alakítja, bár ez már legkevésbé sem az ő hibája. Ahogy talán Robert Pattinson sem tehet róla, hogy övé a filmtörténelem egyik legidétlenebb vigyora, amiből akadt bőven a vámpíros lagziján, és most, a Hajnalhasadás második felvonásán is. Taylor Lautner babaarccal akciózott már egyet az Alkonyat közben, ettől pedig máris a Nagyfiúk (2.) társaságába is bekerült. Hogy lesz-e belőle, vagy bármelyik Alkonyat felfedezettből nagy színész, majd valamikor pályájuk delelőjén kiderül.

De szerencsére az Alkonyat nem a főszereplőktől, hanem a mellékkaraktereket alakítóktól igazán jó, például Michael Sheentől, na meg a zsebkendőfogyasztó, könnyfakasztó sztoritól. Utóbbi persze inkább a lányoknak szól, viszont jó hír: igazi randis film lett az Alkonyat befejezése. Dúskál ugyanis az akciójelenetekben, így azon pasik, akik párjukat „csupán elkísérik”, és még „sosem láttak” egyetlen Alkonyat filmet, nos, ők sem unatkoznak majd. Csak aztán a végén nehogy az egész hatása alatt azt mondják, hogy hűha, de kemény csaj lett ez a Bella. Rácsodálkozás egyébként lesz, nem is egy, a vége felé egy igazán zseniális, de ezt már tessék megnézni a mozikban!

Címkék: vámpír Kristen Stewart Alkonyat - Hajnalhasadás Bella Swan Robert Pattinson Edward Cullen Jacob Black Taylor Lautner

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr184906243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása