Mindenkinek jár a boldogság, még ha furcsa párokat is szül emiatt az élet. Meg a mindenkinek van keresztje, és néha még arra is van ideje, hogy mással cipeltesse közhely-átalakítás is eszünkbe juthat Szajki Péter új filmje kapcsán.

A rendező néhány évvel ezelőtt már elkápráztatta a szakmát az Intim fejlövés című vígjátékával, most pedig egy kicsit újraértelmezve, a populárisabb vizekre evezve kedvenc karaktereit, megalkotta első közönségfilmjét. A Nejem, nőm, csajom első félórája az igazi vízválasztó, aki azt kibírja, utána egy igen kellemes csalódás éri: ez a film jó! Az elején ugyanis csak az udvariasság, a magyar filmek iránt érzett kitüntetett tisztelet, no meg a „csak nem lehet ez ennyire rossz, ilyen sok remek színésszel” megérzés tartott a mozi teremben. De megérte kivárni, mert a második, hosszabb etap már igazi felüdülést jelentett. A francia filmekre jellemző vígjátéki klisék helyébe eredeti poénok, nagyon is magyaros képek kerültek.

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Szilvi, a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Flóra pedig nyomozni kezd exrendőr bátyja segítségével, hogy megtudja hittantanár férjének féltett titkát.

 Négy nő, négy szerelem, négy kapcsolat bontakozik ki előttünk ebben a könnyed, szórakoztató filmben, mely megannyi félreértett helyzetet, és humoros fordulatot tartogat.

Schell Judit és Rudolf Péter párosa maga a megtestesült profizmus, mégis, ők voltak talán a legtermészetesebbek. Stohl András és Gubik Ági tűz és víz karakterileg, de pont ezért lett ez a tökéletes választás, hisz a történetben is csak látszat a köztük lévő harmónia.

A legnehezebb, de egyben leghálásabb feladat Schmied Zoltánra hárult, de volt elég bőr, nem csak az arcán, hogy ezt kellő alázattal, sőt, zseniális színészi játékkal vállalja be.

A Nejem, nőm, csajom amolyan két ünnep közötti, mit csináljunk, ha már láttuk a heti főpremiert, de még mennénk moziba program. Nem kötelező, de kár lenne kihagyni…

Címkék: csajom Rudolf Péter Nejem nőm Szajki Péter Schell Judit Schmied Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmart.blog.hu/api/trackback/id/tr254978629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása